Kedves SUBMARINE Olvasó!

Hosszabb szünet után jelentkezik a SUBMARINE legfrissebb száma, mely egyben a nyomtatott formátum záróakkordja és egy új korszak köszöntője.

Azt mondják 7 évente teljesen kicserélődik, megújul az ember sejtállománya. Lehet, hogy ez nem csak az emberre, hanem egy magazinra is igaz... Kis csapatunk kétszer 7 év alatt, 56 magazint töltött meg a búvárkodással és a víz alatti világgal kapcsolatos legfontosabb hírekkel, érdekességekkel. Igyekeztünk közel hozni olvasóinknak a Kék Mélység varázslatos világát akkor is, ha nem tudtak eljutni kedvenc merülőhelyeikre.

Az okostelefonok és tabletek korában szinte törvényszerű lépés, hogy magazinunkat a digitális élményekkel teli világba vezényeljük. A legközelebbi számunk minden eddiginél izgalmasabb képi elemekkel, kisfilmekkel, látványos oldalakkal rukkol elő, túllépve a nyomtatott felület határait.

Sokan külföldön keresik manapság a boldogulást, és szeretnék kedvenc magazinjukat átirányítani a választott országba, ennek viszont komoly postaköltsége van, mely bizonyos esetekben a magazin árának kétszeresét is eléri. Persze nem csupán az ő szempontjukat vettük figyelembe akkor, mikor a digitális folytatás mellett döntöttünk.

Aki évtizedek óta búvárkodik, pontosan tudja, milyen változások következtek be kedvenc merülőhelyeinken. Nem feltétlenül pozitívak... Környezetünk menthetetlenül sérül, az emberi nemtörödömség vagy szándékos károkozás nehezen gyógyuló sebeket vagy visszafordíthatatlan folyamatokat indít el a természetben. Mérlegelve egy minőségi, színes magazin papír és festékigényét, környezettudatos gondolkodásunk is azt a döntésünket támogatja, hogy a digitális világ felé evezzünk. Ahogy a könyveket is sok helyen felváltják az E-book-ok, a nyomtatott magazinok jó része is átadja helyét az "E-magoknak"…

Előfizetőink számára örömteli lehet az a hír is, hogy MEGDUPLÁZZUK az eddigi nyomtatott előfizetések számát, így jelentősen meghosszabbodnak a korábbi előfizetések is.

Köszönjük olvasóink, előfizetőink eddigi kitartó és lelkes támogatását, melyre a továbbiakban is számítunk!


Herold István
főszerkesztő