Egzotikus merülõhelyek:
Törökország
(Szerzõ: Aradi Péter, Herold István)

Törökország partjait négy tenger mossa. Rengeteg öböl, barlang és a régebbi civilizációk emlékei várják a búvárokat.
A Dardanelláktól a Földközi-tenger mentén indulva felfedezhetjük Canakkale, a Saros-öböl, Ayvalik, Bodrum, Marmaris, Dalyan, Fethiye, Kalkan és Kas csodálatos merülõhelyeit, gazdag roncskínálatát.


Újra lélegezni
(Szerzõ: Szántó Petra)

Az újralégzõket valójában már a századforduló óta ismerik és használják, elsõsorban katonai és a professzionális búvártechnikában. Megjelenésük a sportbúvárkodásban viszont az utóbbi évek újdonságának számít. Ez lenne a jövõ? Az újralégzõk mûködési elvérõl, tulajdonságairól tájékozódhatunk.

Tengerbiológia kezdõknek és haladóknak - Polip
a nyolckarú rabló, valamint:
barátok,
rokonok és üzletfelek
(Szerzõ: Németh Szabolcs)

A gerinctelen élõlények közül legfejlettebb intelligenciával kétség kívül a polipok rendelkeznek. Számos laboratóriumi kísérlet igazolta tanulási készségüket. Ezekrõl a megdöbbentõ megfigyelésekrõl és szenzációs rejtõzködõ képességükrõl híres élõlények fajtáiról, életmódjáról, viselkedésükrõl és szaporodásukról olvashatunk meglepõ dolgokat.

Oktatási rendszerek CMAS
(Szerzõ: Kollár K. Attila)

Az oktatási rendszereket bemutató sorozatunkban a CMAS (Confederation Mondiale des Activites) került sorra. Megismerhetjük megalakulásukat, a rendszer ismérveit, a tanfolyamok felépítését.

Egy belsõ világ 3. rész
(Szerzõ: Dóra Gyula)

Barlangi merülésekkel foglalkozó cikksorozatunk ezen fejezetében az elengedhetetlen technikai ellenõrzésekkel, a stratégiai tervezéssel és a barlangban használatos mozgástechnikával és kommunikációval foglalkozunk.

Az erõforrás
(Szerzõ: Juhász László)

A merülõhelyekre való eljutáshoz természetesen szükségünk van megfelelõ vízi alkalmatosságra, de nem felejtkezzünk el arról sem, hogy gumicsónakunkat, vagy üvegszálas hajónkat alkalmas erõforrással (elektromos, dízel vagy benzinmotorral) is felruházzuk.

A szabadtüdõs merülés története
2. rész

(Szerzõ: Barabás György)

Ezúttal a legendás hatvanas évekrõl olvashatunk, melyet méltán neveznek sokan a mélymerülés aranykorának. Színrelép Enzo Maiorca és Jacques Mayol, és szinte véget nem érõ gigászi küzdelem veszi kezdetét.

A víz alatti fényképezés 3. rész
- Nikonos-V

(Szerzõ: Söphen László)

Sajnos a gyár hosszú évek után megszüntette a gyártását, mégis búvárfotós berkekben még mindig rendkívül népszerû ez a megbízható és hûséges útitárs. Hogy miért is, megtudhatjuk ebbõl a bemutatásból.

VIII. Búvárfotós Világbajnokság 1. rész
(Szerzõ: Gulyás Zsolt)

Festõi környezetben, a Vörös-tengeren, Hurghadán rendezték meg ezt a fontos búvárfotós eseményt. Az elõkészületek, az edzés és a felkészülés viszontagságairól olvashatunk a nem kevés humorral fûszerezett írásban.

Magyar hadihajók és ami megmaradt belõlük 3. rész
1916 - Állóháború az Adrián
(Szerzõ: Czakó László)

A megnövekedett hajóveszteségek arra késztették az Antant tengeri hadvezetését, hogy megerõsítsék az ottrontói tengerzárat. Öldöklõ küzdelem folyt a vizeken, jelentõs veszteségekkel és komoly áldozatokkal. Ebbõl a gyilkos háborúból kiemelkedik a Novara kapitányának, Horthy Miklós sorhajókapitánynak lovagias tette.